Arnhemse Meisjes
Raven Pico Hilvering

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

GELDERLAND

Titel: ARNHEMSE MEISJES
Regie en scenario: Raven Pico Hilvering
DOP: Floris Verweij
Editor: Luuk van Stegeren
Uitvoerend producent: Rob IJpelaarEen poëtische korte film waarin Arnhem wordt bezien door de ogen van een jonge skateboarder. Hij bezingt Arnhem en de Arnhemse meisjes vanaf zijn skateboard.

“Soms denk ik met weemoed terug aan de periode waarin ik als jonge jongen op mijn skateboard van de heuvels in de stad raasde. Nergens heb ik me vrijer gevoeld dan toen, vlak na het behalen van mijn middelbare schooldiploma. In die fase kon ik van alles aan mijn laars lappen en maakte ik veel dingen voor de eerste keer mee maar soms was het ook geïsoleerd in zo’n subcultuur. Het hoofdpersonage is iemand die in die periode is blijven hangen en het leven om hem heen lijkt aan hem voorbij te gaan. De wezenloosheid waarop mensen in het leven staan roept bij hem vragen op en in alles wat vanzelfsprekend lijkt gaat hij op zoek naar diepgang.”

De titel van deze film heeft een dubbele betekenis: de Arnhemse meisjes van de mode-academie en het typische koekje met dezelfde naam. Opvallend zijn de poëtische teksten die horen bij de film. Regisseur Raven Pico Hilvering heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan op filmsets in een assisterende functie (Rendez-Vous & the Fault in Our Stars) en regisseerde o.a. een videoclip voor de rapper Gikkels. Hij studeerde in 2012 af aan de Hogeschool v/d Kunsten Utrecht met de roadmovie Pépé Perdu die geheel in Frankrijk werd opgenomen. Naast het experiment, nieuwe samenwerkingen en verbindingen die Raven niet schuwt, werkt hij graag samen met een hechte groep getalenteerde jonge makers.

Vaste cameraman Floris Verweij werkte ondermeer voor de VPRO (Suspicious Minds, Zes Dates, Love and Engeneering) net als editor Luuk van Stegeren; (Sunny Side of Seks, Bikkels, Sletvrees). Versterkt door componist Arne Höfer(o.a. Pépé Perdu) die vanuit Berlijn muziek componeerde op basis van het scenario van Arnhemse Meisjes vormen zij een sterk team met de nodige historie.

De samenwerking met producent Rob IJpelaar, die zich met Wanderlust (Gliese 581, Tussentijd, Hoge Nood) op de kaart zet, is nieuw. Evenals met sound-designer Mike van Creij van Elephant-Ears.

Acteurs Marijn Alexander de Jong (toneelschool Maastricht) en Hilde Segond von Banchet (Hogeschool v/d Kunsten Utrecht) komen allebei uit Arnhem en hebben met de regisseur op school gezeten. Ook veel figuranten en crewleden zijn vrienden of bekenden van vroeger.