De Heilige Maagd
Randa Nassar & Dewi Reijs

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

BRABANT

Titel: De Heilige Maagd
Regie: Randa Nassar
Scenario: Dewi ReijsIn het rustieke Brabantse dorpje Oudenbosch woont de oude maagd Maria. Zonder dat iemand het weet schuilt achter haar verlegen glimlach een groot verlangen.

De regie van De Heilige Maagd is in handen van aanstormend talent Randa Nassar, zelf geboren en getogen in Oudenbosch. Ze studeerde af op scenario en regie aan het Sint Lukas in Brussel. In 2013 werd haar geschreven scenario "Monna's Moskee" geselecteerd door The American Film Institute voor The Women Directors Workshop in New York. Haar film The Truth Within werd in 2014 geselecteerd voor de Short Film Corner op het Cannes Film Festival.

Het scenario is geschreven door Dewi Reijs. Eerder schreef ze mee aan de film Perjalanan/The Journey die vorig jaar te zien was op het Balinale International Filmfestival. Dewi vertolkte in deze film de hoofdrol en schreef ook mee aan het script. Dit jaar zal ze haar eerste korte jeugdfilm DEBIEL regisseren. Inspiratie voor het scenario kwam uit de jeugdjaren van Nassar, die als bijbaantje de kamers van de nonnetjes schoon maakte in het klooster Sint Anna. “Dit gaf mij de gelegenheid om te kijken in de wereld van de maagden die getrouwd zijn met God. Mijn beeld dat zusters sexloze wezens zijn, hield niet lang stand. Mijn persoonlijke observaties zijn dan ook de inspiratie geworden voor deze film. Het is een komische film, waarin veel met suggestie wordt gespeeld.”

Oudenbosch staat bekend als hét katholieke centrum van de regio. Niet alleen staat er een replica van de Sint Pieter in haar midden, de HH Agatha en Barbara; ook was jarenlang het internaat van de gebroeders Saint Louis daar gevestigd, dat pas in 2001 haar deuren sloot.

De hoofdrollen van de film worden vertolkt door Liz Snoijink en Klemens Patijn. Liz, die de maagd Maria speelt, is bekend van talloze populaire films en televisieseries, onder andere van Vrouwenvleugel, Dokter Deen en Gooische Vrouwen 3.