Ringen
Tommie Knijff

  • image
  • image
  • image

ZEELAND

Titel: RINGEN
Regie/scenario: Tommie KnijffRINGEN is een ontroerende film waarin een drukke vrouw uit ‘de stad’ een cadeau koopt bij een Zeeuwse houtkunstenaar. Als ze niet vindt wat ze heeft besteld, verrast de kunstenaar haar met een geschenk dat haar eerst niets lijkt.

Tommie Knijf is een jonge, talentvolle regisseur uit Middelburg en heeft dankzij een lokale stichting (CAVAK) vorig jaar zijn eerste korte film gemaakt. Hij werkt als cameraman en als podiumtechnicus en werkte inmiddels al aan vele evenementen mee, waarvoor hij de registraties deed. Hij is opgeleid aan de Willem De Kooning Academie in Rotterdam en heeft daarna nog de St. Joost Academie in Breda gevolgd.

Tommie: “Zeeuwen kunnen stug zijn, maar tegelijkertijd ook veerkrachtig en strijdbaar. Het wapen motto van de provincie is Luctor et Emergo: Ik worstel en kom boven. In de film “RINGEN”, een kort komisch drama, wil ik twee van deze tegenstrijdige mensen midden in de Zeeuwse polder samen laten komen. De drukke, in de stad wonende Marieke, die veel te veel ballast op haar schouders draagt en geen rust kan vinden. En de ietwat slome Arnout, die het leven neemt zoals het komt en tevreden is met het maken van zijn houten beeldjes. Ze lijken te botsen en de communicatie verloopt moeizaam. Maar de stille Arnout zal met zijn enkele woorden de drukke Marieke kalmeren. Ze delen samen een moment en hij zal haar iets geven wat eerst niets lijkt, maar dan toch heel uniek en speciaal zal blijken. Het is maar hoe je het bekijkt.”